COSME 2017 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME Programı), Avrupa Birliği (AB) tarafından küresel ekonomik kriz sonrası AB ekonomisinin yeniden canlandırılması için uygulanan Avrupa 2020 Strateji hedeflerine ulaşılmasında KOBİ’lerin önemi gözetilerek geliştirilmiştir.

COSME Programı ile akıllı, kapsamında ve sürdürülebilir büyüme hedeflenmektedir. Söz konusu Program kapsamında mikro işletmelere, zanaatkarlara, tek çalışanlı işletmelere, liberal mesleklere ve sosyal işletmelere; potansiyel, yeni, genç ve kadın girişimcilere özel önem verilmektedir. Program; KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması, pazarlara erişiminin iyileştirilmesi, çerçeve koşulların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla 2014-2020 yılları için yaklaşık 2,3 milyar Avro bütçe ile uygulamaya konulmuştur.

Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında 16 Ekim 2014 tarihinde Brüksel’de imzalanmış olan COSME Programı Anlaşması 18 Aralık 2014 tarihli ve 29209 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Başkanlığımız, Programın ulusal koordinatörü olarak yetkilendirilmiştir.

KOBİ’lerimizin geleceği için çalışmalarını ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği içinde sürdürmeyi hedefleyen Başkanlığımız, ülkemizin COSME Programından etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi ve azami somut faydanın sağlanabilmesi için faaliyetlerini sürdürmektedir.