Tarımsal Dış Pazar Stratejileri Tespit Çalışması

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden alınan yazı metni aşağıya çıkartılmıştır.

Malumları olduğu üzere tarım ürünlerinde dış ticaretimize yönelik faaliyetler gerçekleştirmek üzere Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde "Tarımsal Dış Pazar Stratejileri Çalışma Grubu" oluşturulmuş olup bahse konu Çalışma Grubu tarafınca bugüne kadar 13 Tarım İş Forumu, 5 Sektörel Dış Pazar Stratejileri Toplantısı ve 1 adet Sektörel Ticaret Heyeti Ziyareti düzenlenmiş ayrıca 5 uluslararası tarım fuarına özel sektör temsilcileri ile birlikte katılım sağlamıştır. Bu faaliyetler kapsamında Türkiye ve diğer ülkelerden 5.000'in üzerinde iş insanının bir araya gelmesine ve ticaret-yatırım alanlarında işbirliği imkânlarının arttırılmasına yardımcı olunmuştur.

Önümüzdeki dönemde, tarım alanında dış pazar stratejilerinin belirlenmesine yönelik çalışmalarımızda kullanılmak üzere, ekteki formda yer alan soruların kurumunuzca cevaplandırılarak tarafımıza iletilmesi önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra https://goo.gl/forms/j0TawYOoD0JPmhaE3 adresinde bulunan elektronik anket formunun ihracatçı üyeleriniz tarafından doldurulması, faaliyet gösterdiğiniz sektörlere yönelik Bakanlığımız politikalarına yol göstermesine yardımcı olacaktır.

Üyelerimizin bahse konu ekteki formu doldurarak en geç 26 Aralık 2017 tarihine kadar uye@daib.org.tr e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.