7. Blue Sea Land Fuarı

İtalyan "Balıkçılığın Geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu" (COSVAP) adlı kuruluş tarafından her yıl ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlenen "Akdeniz, Afrika ve Orta Doğu Blue Sea Land" fuarının yedincisinin 4-7 Ekim 2018 tarihlerinde Sicilya'nın Manzara Del Vallo kentinde düzenlenek ve Fuara ilişkin ayrıntılı bilgiye www.bluesealand.eu internet sitesinden ulaşılabilinecektir.

Söz konusu Fuara, 2014 yılında İtalya eski Cumhurbaşkanı Giorgio NAPOLITANA tarafından temsil madalyası ve 2016 yılında Cumhurbaşkanı Sergio MATTARELLA tarafından Cumhurbaşkanlığı plaketi tevdi edildiği, fuar; tarım-gıda zinciri, toprak kaynaklarının iyileştirilmesi, halklar arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Ayrıca, 2017 yılında gerçekleştirilen Fuara, 58 ülkeden Bakan, Bakan Yardımcısı, Bakanlık Yetkilileri, Büyükelçiler, işadamları ve tüccarlar iştirak etmekte; bu kapsamda 30 farklı sektörden
temsilcilerin katıldığı fuarda tarım alanında faaliyet gösteren 600 şirket de temsil edilmiş, işinsanları arasında 1500'den fazla yüz yüze görüşme ve 39 çalıştay gerçekleştirilmiş, fuar 150 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmiştir.