MACARİSTAN - TÜRKİYE İŞ FORUMU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 08.10.2018 tarih ve 0411/14740   sayılı yazısı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’nun 04.10.2018 tarihli elektronik e-postasına atfen;

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) Odamıza intikal eden yazıda; T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH)’nın iş birliği ile 09 Ekim 2018 tarihinde, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de “Macaristan-Türkiye İş Forumu’nun düzenlenmesinin planlandığı bildirilmiştir. Anılan İş forumu ile ilgili forumun programı ekte sunulmuştur.

2004 yılında AB’ye yılında AB’ye tam üye olan Macaristan ‘nın Avrupa Birliği üyeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri haline geldiği, tarihi ve kültürel bağlantımızın çok güçlü olduğu Macaristan ile ilişkilerimizin stratejik iş birliği seviyesine çıktığı ve Macaristan’ın Doğuya açılım politikası kapsamında, Ülkemiz ile Macaristan arasındaki ikili ticaret hacminin hızla arttığı ifade etmiştir.

İş Forumu’na katılmak isteyen firma temsilcilerinin 08 Ekim 2018 pazartesi günü mesai bitimine kadar mesai bitimine kadar DEİK’e (etanriverdi@deik.org.tr ) katılımlarını bildirmeleri ve  750 TL olan İş Forumu’na katılım bedelini yatırmış olmaları gerekmektedir. Uçak ve konaklama gibi hizmetlerin katılımcılar tarafından organize edilmesi belirtilmiştir. Macaristan Schengen vizesi talep etmekte olup, ziyarete ilişkin detaylar, başvuru formunda yer almaktadır.
Tüm Üyelerimize duyurulur.