Tiran Uluslararası Fuarı

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 11.03.2019 tarihli ve 2571 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile, Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da geçtiğimiz dönemde beş kez Türk Ürünleri Fuarlarının gerçekleştirildiği belirtilmekte olup, sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda bölgenin en önemli uluslararası platformu olarak bilindiği ifade edilen “26. Tiran Uluslararası Fuarı”nın          23-26 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye Milli İştiraki İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İlgi yazıda devamla, ülkemiz ile Arnavutluk arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile 26. Tiran Uluslararası Fuarı’nın öneminin arttığı, Fuarda tüm sanayi, ticaret ve hizmet firmalarının yer almasının mümkün olduğu bildirilmektedir.

Arnavutluk ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri potansiyelinin değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı ifade edilen söz konusu fuarda profesyonel ziyaretçiler ile ikili görüşme imkanlarının sağlanacağı belirtilmektedir.

Bahse konu etkinliğe ilişkin detaylı bilgi ve katılım formuna TOBB internet sitesinin (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altında yer alan “Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler” bölümünden ulaşılabilmektedir.