Montreal Liman İşçilerinin Grevi

İlgi: TOBB'nin 24.08.2020 tarih ve 7184 sayılı yazısı

Ticaret Bakanlığı'nın Birliğimize ilettiği yazı ile, Ottava Ticaret Müşavirliğimizden alınan bilgi notuna atfen, Montreal Limanı'nda görev yapan 1125 işçinin 9 gündür grevde olduğu, limandaki yükleme, aktarma ve elleçleme işlemlerinde gecikmeler yaşandığı, Kanada'nın doğusunda yer alan eyaletlerin dış ticaret
işlemlerini olumsuz etkileyen söz konusu grevin sona erdirilmesi konusunda Kanada Kamu İşçileri Sendikası ile Liman İşverenleri Birliği arasındaki görüşmelerin devam ettiği bildirilmektedir.
Ayrıca yapılan açıklamalarda uzlaşmaya kısa sürede varılacağı ifade edilmekte olup, Montreal Limanı üzerinden Kanada ile ticaret yapan firmalarımızın limandaki iş ve işlemlerdeki olası gecikmeleri dikkate almalarında fayda olduğu belirtilmektedir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,