• 22-09-2020
  • TAZE FASULYE 4.00 4.00
  • TAZE FASULYE 1.00 1.00
  • DOLMA BİBER 3.00 3.03
  • DOLMA BİBER 1.00 1.00
  • KAVUN 1.50 2.05
  • KAVUN 0.50 0.50
  • KARPUZ 1.40 1.55
  • KARPUZ 0.20 0.50
  • KİRAZ 6.00 6.00
  • KİRAZ 2.00 2.00
  • ŞEFTALİ 3.95 4.00
  • ŞEFTALİ 1.00 1.00
  • KAYISI 3.00 3.00
  • KAYISI 1.00 1.00
  • ERİK 3.00 3.95
  • ERİK 1.00 1.00
  • ÜZÜM 3.45 3.50
  • ÜZÜM 0.50 1.00
  • ARMUT 4.98 4.98
  • ARMUT 1.00 1.00
  • Helal Belgelendirme Konusunda Teknik Eğitim

İlgi: TOBB’nin 10.09.2020 tarihli ve 34221550-770-7802 sayılı yazısı

 

İlgi kayıtlı yazıda, Ticaret Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Helal Akreditasyon Kurumunun (HAK) görevleri arasında helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmenin yanı sıra helal belgelendirme özelinde sektör paydaşlarına ve profesyonellere yönelik eğitimler düzenlemek olduğu kaydedilmektedir. Bu kapsamda, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarında (belgelendirme kuruluşları) çalışan/çalışacak kişilere yönelik olarak 28 Eylül-1 Ekim 2020 tarihleri arasında teknik eğitim düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, anılan eğitim; İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ilgili kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayımlanan "OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda İçin Genel Kurallar" ve "OIC/SMIIC 2:2019 Uygunluk Değerlendirmesi - Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar İçin Kurallar" standartları ile söz konusu belgelerde atıfta bulunulan ISO standartlarının ilgili maddeleri başta olmak üzere diğer teknik metinleri içerdiği, 4 gün (toplam 16 saat) süre ile Microsoft Teams uygulaması üzerinden canlı çevrimiçi (online) katılım şeklinde tasarlanan eğitim programının kontenjanının 20 kişi ve katılım ücretinin 1.000 ₺/kişi olduğu ifade edilmektedir.

 

Bilgilerinize sunarız.

-
 
Adres: Erciş yolu üzeri 2. km
Tel: 0432 215 45 30
⟩ TOBB İştirakleri