BORSAMIZ VE YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALANDI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Van Ticaret Borsası (Van TB) arasında çeşitli alanlarda 4 işbirliği protokolü imzalandı.
YYÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Çiftçi eğitim Merkezi, YYÜ Sanayi İşbirliği Araştırma Uygulama Merkezi, YYÜ Su Ürünleri Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi ile işbirliği protokolleri imzalandı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret Borsası ile yapılan işbirliğinin önemine değinerek, “bugün Van Ticaret Borsamızla Yüzüncü Yıl Üniversitemiz arasında 4 önemli protokol imzalıyoruz. Sivil toplum örgütlerimizle kurum ve kuruluşlarımızla Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak değişik alanlarda işbirliği yapıyoruz ve bu çerçevede protokoller imzalamak suretiyle işbirliğimizin çerçevesini çiziyoruz” dedi.
Ticaret borsasıyla öteden beri çalıştıklarını anlatan Rektör Battal, şunları kaydetti:
“Bu protokollerle birlikte hem çalışma alanlarımızı geliştireceğiz hem de bunu pekiştirmiş olacağız. Bu işbirliği kapsamında çok önemli çalışmalar yaptık ve çok da başarılı sonuçlar aldık. Bu kapsamda inşallah Van’ımıza ve bölgemize önemli hizmetler sunacağız. Bunun da ötesinde asıl bu protokollerin amaçlarından bir tanesi de çiftçilerimizin, Van Ticaret Borsasına üye olan arkadaşlarımızın faaliyet alanlarında daha bilinçli, daha donanımlı hale gelmelerini temin etmektir.”
Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu ise, yapılan işbirliğinin önemine işaret ederek, “İlimizin dinamiklerinin tarım ve hayvancılığa vermiş olduğu önemin farkındayız. Bu anlamda STK olarak inisiyatif almamız gerektiği kanısındayım. Çağımız proje çağı. AR-GE ve projelerin önemine değinirken; bilim ve bilgiden yoksun her projenin de aslında heyecanımızı ve enerjimizi boşa harcamaktan başka bir şey değildir. Bundan yola çıkarak bizler aslında bugün ‘birlikten güç doğar’ mantığıyla projelerimizin altyapısını, bilgi ve deneyimle donatarak üniversitemizle Çiftçi Eğitim Merkezi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanayi İşbirliği Araştırma Uygulama Merkezi, Su Ürünleri Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi olmak üzere bir diziprotokoller imzalayacağız” diye konuştu.
Bulundukları dönem içerisinde projelere yönelik çalışmaları esas alarak birçok faaliyete imza attıklarını anlatan Başkan Memduhoğlu, “Bu doğrultuda çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ederim. 4 alanda yapacağımız protokollerin çiftçilerimize, hayvancılarımıza daha etkin bir şekilde yaptıkları işin altyapısını doğru bir şekilde tanımlayarak, yapacakları işin geleceğe dönük olması adına onları STK olarak üniversite ile destekliyor olmamız açısında son derece önemli olduğuna inanıyor ve Van’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Memduhoğlu arasında karşılıklı protokoller imzalandı.

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: