8. VAN DATAF ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI

Bu yıl 26- 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 9. Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı il içi ve dışından toplam 121 firmanın katılımı ile gerçekleşti. Fuarda borsa başkanımız Nayif Süer, Yönetim ve Meclis Kurulu üyelerimiz de hazır bulundu.

Başkanımız fuar açılışında yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi.

'İnsanoğlunun en temel ihtiyacı  olan tarım ve hayvancılık önemi her geçen gün artan hayati bir sektör haline gelmiştir. Dolayısıyla tarım, sadece üreticileri değil, tüketicileri de doğrudan ilgilendiren bir sektör durumundadır.  Bölgemizde tarım ve hayvancılık temel ihtiyacımızı karşılamaktan öte, temel geçim kaynağı ve istihdam kapısıdır.

Fuarlar, üretici ile tüketiciyi buluşturan, yerel kalkınmanın gelişimine imkan  sağlayan en önemli organizasyonlardır. 

Van Ticaret Borsası olarak,  yerel ürünlerimizin tanıtımını ve pazarlanmasını sağlayan, ilimizin önemli dinamiklerini bir araya getiren fuarlarımızı çok önemsiyor ve destekliyoruz.

Fuara katılım sağlayan firmalarımızın sayısının her geçen yıl biraz daha artması,  umut ve memnuniyet vericidir.

Ülkemizdeki mera  alanının yüzde onunu  eğer bizim bölge oluşturuyorsa, yaklaşık 1 milyon 700 bin hektarlık tarım ve mera arazisine sahipsek, küçükbaş hayvancılıkta sayısal olarak Türkiye’nin en iyi ili konumundaysak, bu güçlü potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

İlimizin ve ülkemizin kalkınması ve ekonomik büyümesindeki en önemli kilit sektörler tarım ve hayvancılıktır.

Gereken çalışma, proje ve destekler ile ilimizde tarımın hak ettiği yerlerde olmasını temenni ediyor, 4 gün sürecek fuarımızın  hayırlı ve bereketli geçmesini diliği ile saygılarımı sunuyorum.'

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: