HAYVAN SAĞLIĞI VE REFAHI

Tarım ve Orman bakanlığı tarafından yürütülen "Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesinin Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi" kapsamında “HaySag – Hayvan Sağlığı ve Refahı” adıyla bir akıllı telefon uygulaması geliştirilmiş ve uygulama Android ve IOS marketlerde yayınlanmaya başlamıştır.
 
“HaySag” akıllı telefon uygulaması ile hayvan hastalıkları hakkında bilgi edinilebilmekte, yayımlanan hayvan sağlığı, hayvan hareketleri ve hayvan refahı ile ilgili mevzuat takip edilebilmekte, hayvan hareketleri kontrol belgeleri görüntülenebilmekte, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bilgileri küpe numarası ile sorgulanabilmektedir. Ayrıca şüphe edilen hayvan hastalıkları en yakın İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği/Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kurumsal e-posta adresine bildirilebilmektedir. Bakanlıkça yayınlanan hayvan sağlığı, hayvan hareketleri ve hayvan refahı ile ilgili güncel duyuruların yayınlanması mümkün olmaktadır.

Uygulama Açıklaması,

Kolay ve hızlıca sadece Hayvan Sorgulanabileceği bir uygulama.


Kurban satın alırken kurbanlık hayvana ait;

• Tür, Irk
• Cinsiyet, Doğum tarihi
• Aşı durumları 


gibi bilgilere uygulama üzerinden hızlıca erişilecek olup, bu işlemi almayı düşündüğü kurbanın başında yapabilecektir. 


Uygulama içerisinden hayvanın kulağında takılı olan barkod okutulmak sureti ile zahmetsizce hayvana ait bilgiler görüntülenebilecek olup, bu sayede almak istenilen hayvan hakkındaki resmi bilgilere erişebilecektir.

 

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: