BORSA YÖNETİMİMİZ AGROVAN JEOTERMAL SERAYI ZİYARET ETTİ

Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer ve yönetimi, Çaldıran'da faaliyet gösteren jeotermal domates serasını (Agrovan) ziyaret etti.

Ziyaretinde sera yetkililerinden bilgi alan Süer, tesisin son durumu hakkında bilgiler aldı. Tesis Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Taşkın, Türkiye'nin en soğuk ilçesi Çaldıran'da sıfırın altında 40 dereceyi aşan zorlu iklim koşullarında yılda 1000-1300 ton üretim yapıldığını söyledi.

 

Jeotermal sera hakkında değerlendirmelerde bulunan VAN TB Başkanı Süer, çoğu kadınlardan oluşan 40 kişiye iş kapısı olan tesiste her detayın düşünüldüğüne dikkat çekti. Süer, “Bu proje ilimizde jeotermal kaynaklarımız hakkında büyük bir farkındalık oluşturmuş. Bu kaynakların ekonomiye kazandırılması için öncü olmuştur” Şeklinde konuştu. Serada çalışanlarla bir süre sohbet eden Süer, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Agrovan domatesi Van pazarında kalitesini ispatladı. Bundan böyle yurtdışındaki tezgahlarda yerini alarak, uluslararası bir marka olma yolunda ilerlemesi gerekiyor.”

 

Süer konuşmasının devamında, “'Bu proje fikir aşamasından uygulamasına kadar çok meşakkatli bir sürecin ve mesainin sonucudur. Bölgeye yakışır, böylesi güzel bir işletmeyi ilimize kazandıran başta Yusuf Bey olmak üzere tüm çalışanları kutluyorum. Bize düşen yerli markamız Agrovan'ı satın alarak, tüketimini teşvik etmektir. Jeotermal sera işletmesi standartların çok üstünde, gurur duyduğumuz bir projedir. Her zaman destekçisi ve takipçisi olacağız.”dedi.

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: