VAN TB 'DEN AŞI ÇAĞRISI

Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya çağırıyoruz.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, nice insanımız hayatını kaybetmiştir. Pandeminin başladığı Mart 2020’den bu yana ekonomik hayatımız alt üst olmuştur. Özellikle tarım ve hayvancılık büyük olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmıştır. Çiftçimiz, besicimiz ve tarım sektöründe emek veren insanımız büyük zorluklarla mücadele etmiştir.

 

Pandemiden etkilenmeyen neredeyse hiçbir sektör kalmamıştır. Karşımızda tüm dünyayı saran bir Covid 19 virüsü vardır ve sürekli olarak yeni varyantları ortaya çıkmaktadır. Sağlık çalışanlarımız, kamu görevlilerimiz ve emek veren herkes, virüsle savaşmaktadır. Bu mücadelede bizlere düşen en başta sağlıkçılarımıza yardımcı olmaktır.

 

Virüsü yenmenin yegane yolu hiç şüphesiz aşıdır. Aşı virüse karşı en büyük silahtır. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de bilime inanarak bu toplumsal hastalık sorununu ancak aşı ile yenebiliriz. Aşı ile ilgili söylentilere değil bilime inanmalıyız.

 

Hem dünyanın hem ülkemizin vaka sayılarına baktığımız zaman  aşı olma oranı ile vaka sayısının birbiri ile bağlantılı olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde aşı oranı yüksek olan illerde hem vaka sayısının hem de ölüm oranlarının az olduğu görülmektedir.

 

Şehrimize yakışan haritada mavi olan iller arasında yer almasıdır. Van’ımıza da tıpkı denizi gibi mavi  olmak çok yakışacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Van’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

 

Temizlik, maske ve mesafenin yanı sıra aşı olmanın da son derece değerli olduğunu hatırlatmak isteriz. Her şeyin başı sağlık anlayışıyla herkese sağlıklı günler diliyoruz.

 

 

Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer

 

ÖNERİ ve ŞİKAYET FORMU

Bilgileriniz

İçerik Bilgileri: